PREDIKAAT WIJNEN

Telefoon: +31 (0)6 83 07 90 45
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

PREDIKAAT WIJNEN

Telefoon: +31 (0)6 83 07 90 45
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Slide background

-

Eerlijke

DUITSE  RODE  WIJNEN
Slide background

-

Eerlijke

DUITSE  RODE  WIJNEN

De wijnstreek met beste Duitse rode wijn

Vanwege mijn passie voor Duitse rode wijnen, neem ik u graag mee op mijn ontdekkingsreis naar de beste rode wijnen in Duitsland. Het heeft wat jaren geduurd, maar inmiddels heb ik ontdekt wat het geheim is voor het verkrijgen van de lekkerste rode wijn.

Het is absoluut geen straf om diverse Duitse wijngaarden en wijnhuizen af te gaan om daar hun wijnen te proeven. Zo proef je niet alleen de verschillende wijnen, maar geniet je ook nog eens van een hoop gezelligheid. Ik verbaasde mij telkens weer over hoe het nu toch mogelijk is dat de kwaliteit van de Duitse rode wijnen zo hoog zijn, terwijl dat bij de wijnliefhebbers in Nederland nog lang niet bij iedereen bekend is. Na Italië, Spanje en Frankrijk, staat Duitsland nota bene op de vierde plek van wijnproducerende landen in Europa!

Samen genieten van Duitse rode wijn

Tijdens mijn zoektocht naar de lekkerste rode wijn heb ik vele lekkere Duitse wijnen geproefd.
Maar op een bepaald moment proef je dan een aantal wijnen in een bepaalde regio die met kop en schouders boven de rest uitsteken.
En toch bleef ik benieuwd of er nog lekkerdere rode wijnen te vinden waren. Ik reisde wat terug naar het Noorden en wat meer naar het Zuiden, maar het werd mij steeds meer duidelijk dat de rode wijnen langs de Moezel in mijn eerder 'ontdekte' regio mij het meest bevielen.
De lekkerste wijnen bleken te worden gemaakt bij Weingut Fuhrmann Burg, Weingut Walter J. Oster en Weingut Löhnartz Thielmann. Alle drie gevestigd in hetzelfde gebied aan de moezel, binnen een straal van 8km.
Maar wat maakt nu dat de kwaliteit van de wijn in juist dat gebied zo goed is?

De beste rode wijn uit Duitsland

Er zijn meerdere druiven soorten in Duitsland, maar ik beperk mij tot de Dornfelder en de Spätburgunder (Pinot Noir). De eigenaar van een van de wijnhuizen legde mij van alles uit over de productie van zijn wijnen. Hij bleek degene te zijn die als eerste de Pinot Noir druif ging verbouwen om mee te experimenteren. Er kwam een prachtige mooie volle Rode wijn uit voort die ongeëvenaard is.
Nergens vind je zo’n mooie smaakvolle donkere Rode Spätburgunder als bij dit wijnhuis. Het is dan ook niet vreemd dat de wijnen van mijn leveranciers ieder jaar tijdens de wijnkeuringen met Gouden en Zilveren onderscheidingen beloond worden.

De kwaliteit van de druiven en daarmee ook de kwaliteit van onze rode wijnen wordt mede bepaald door de bodem waarop de druiven verbouwd worden. In dit gebied bestaat de bodem voornamelijk uit leisteen. Leisteen heeft de eigenschap om overdag zonnewarmte op te slaan welke 's nachts weer aan de druiven wordt gegeven. Zo wordt het optimale rendement uit de straling van de zon gehaald.

 De wijnen in ons assortiment zijn zuiver van natuurlijke grondstoffen. Dat heeft niet alleen positieve invloed op de smaak, maar ook op uw welzijn. "Op mijn welzijn?", zult u zich afvragen.... Ik licht het graag even voor u toe.

U heeft vast wel eens een avond lekker aan de rode wijn gezeten, waarna u de volgende dag last van hoofdpijn had. In veel gevallen wordt dit veroorzaakt door sulfiet (conserveringsmiddel E220-E228). Aan onze wijnen worden géén (kunstmatige) conserveringsmiddelen toegevoegd. Geen vervelende hoofdpijn dus, maar puur genieten! Dit is een leuke bijkomstigheid als u een leuke gezellige avond heeft met een kaasplankje of diner en de rode wijn uit ons assortiment heeft gedronken.

Het voordeel van onze rode wijnen is ook dat u de wijnen bij warm weer ook licht gekoeld kunt drinken (16°C-18°C), maar dat is uiteraard geheel naar uw eigen smaak.
Mocht u ’s zomers bij warm weer geen trek in rode wijn hebben, dan moet u beslist eens de Blanc de Noir trocken en/of de Weissherbst feinherb wijnen proeven. Dit zijn witte wijnen, geperst van rode druiven. U drinkt dan dus eigenlijk een rode wijn die wit is. Hiervoor gebruikt men de Spätburgunder en/of de Saint Laurent druif. Men gebruikt voor deze wijnen alleen het vocht van de rode druif en laat de schil dus niet meegaan in het rijpingsproces. Zeker bij warm weer moet u deze wijnen eens geproefd hebben.

 Voor een Rode wijn bij een kaasplankje of als dessertwijn bevelen wij de Schwarzer Peter aan. Dit is een zoete rode wijn die zeer geschikt is in deze combinatie. Een aanrader dus.

Binnen ons assortiment zijn diverse soorten verkrijgbaar. Van droog, half droog, mild, feinherb tot zoet (Süss; Schwarzer Peter).Hier geldt de regel hoe droger de wijn, des te hoger het alcoholpercentage is. De wijnen hebben een alcoholpercentage tussen de 12 en 13% alcohol.

Verwen uzelf en/of uw gezelschap ook eens met de fantastische cuvée wijn uit ons assortiment. Dit is een wijn van 75% Dornfelder en 25% Spätburgunder die nog 12 maanden nagerijpt is op houten vaten oftewel Barrique gelagert.

Daar waar Duitsland vroeger alleen nog maar bekend was om de witte wijnen, worden de Duitse rode wijnen steeds populairder. Van alle wijnen die in Duitsland gemaakt worden, is tegenwoordig al 15% een rode wijn.

Als u na het lezen van deze introductie nieuwsgierig bent geworden naar onze fantastische wijnen, dan heet ik u als klant natuurlijk van harte welkom.
In ieder geval wens ik u alvast vele fijne momenten toe met onze wijn. Geniet samen of alleen van onze heerlijke Duitse rode wijnen, maar drink altijd met mate.

Proost!

Uw wijnadviseur Ben Hoogeveen

Contactgegevens:

Predikaat Wijnen
Houtrijkstraat 59
1165 LJ   Halfweg
T: +31 (0)6 83 07 90 45
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bankgegevens:

Bank: ING Bank
IBAN: NL18 INGB 0008 1747 59
BIC: INGBNL2A

Overige gegevens:

KvK-nr.: 34341145
BTW-nr.: NL001150003B43

Sitemap

 

Wij verkopen geen alcohol aan
personen onder de 18 jaar.